Afscheid van Noord-Amerika

Na 4 weken en 13 shows van hun “Liebe ist für Alle da” Tour, nam Rammstein afscheid van Noord-Amerika en keerde afgelopen week terug naar Berlijn.
In december 2010 speelde de band hun eerste concert in de VS in bijna 10 jaar, en de daaropvolgende luidruchtige reacties van duizenden Amerikaanse fans die geen kaartjes konden krijgen voor de New York Madison Square Garden show maakten het de band duidelijk om terug te keren naar Noord- amerika voor meer optredens. (De eerste van vele interviews op Amerikaanse bodem volgde, zij het aanvankelijk uitgevoerd door grenswachters in plaats van de pers).

Ook Combichrist dient bedankt te worden, voor alweer de 3e keer dat ze Rammstein supporten tijdens deze tour, dit keer voor 9 shows.
Na geduldig wachten hebben uiteindelijk meer dan 150,000 fans deze shows bezocht. Dit was een groot succes, daarvoor willen we deze gelegenheid aangrijpen om al degenen die deel hebben uitgemaakt van deze indrukwekkende ensceneringen te bedanken.

Bovendien, kwam er een einde aan de lange afwezigheid van de band op de Amerikaanse tv. Tijdens hun bezoek aan LA, gaf Rammstein in aanwezigheid van ongeveer 500 fans een optreden tijdens de late-night show: “Jimmy Kimmel Live.”

Na het laatste Amerikaanse concert in Las Vegas en als voorbereiding voor de tour door Moeder Mexico, was er een 3-daags verblijf gepland in Los Angeles. Dit werd gebruikt voor het filmen van de bands 22e video, opnieuw geregisseerd door de onnavolgbare Jonas Åkerlund. De clip zal naar verwachting worden uitgebracht in de late herfst van dit jaar.

Pers en concertberichten van deze tour vind je hier.

Fotos: © Frederic Bartier

Bron: www.rammstein.de


Comments are closed.