Feeling B

Genre: Duitse Punkrock 

Feeling B was een Duitse punkband die in 1983 in Berlijn is gevormd. Het was 1 van de eerste Punkbands die zich vestigde in de toenmalige DDR. De band bestond voornamelijk uit Aljoscha Rompe, Paul Landers & Christian ‘Flake’ Lorenz. 

Feeling B kende gauw bekendheid in het voormalige Oost-Duitsland. In 1988 is er een documentaire gemaakt over Duitse Punkbands, waar het met name over Feeling B gaat, genaamd Flüstern und Schreien‘. Klik hier voor meer info over de docu. In 1989 werden er 2 samplers uitgebracht, die van ‘Ohne Bewusstsein’ & ‘Unter dem Pflaster’, waardoor ze in 1990 hun eerste album uit mochten brengen, genaamd ‘Hea Hoa Hea Hoa’. Het album werd uitgegeven door Amiga. De opvolger verscheen in 1991 genaamd ‘Wir kriegen euch alle’. Twee jaar later verscheen het album ‘Die Maske des roten Todes’, een paar maanden later zou de band er mee stoppen. 

Ook Christoph Schneider trad vaak op in Feeling B, waar Paul die tijd ook samen mee speelde in de band Die Firma

In november 2000 stierf zanger Aljoscha Rompe in zijn woonwagen in Berlijn. Hierna verscheen er in 2002 nog een boek genaamd ‘Mix mir einen Drink’ en daarmee werd Feeling B volledig afgesloten. 

Van de pre-Rammstein bands is Feeling B, naast The Ichtakobatables, de enige band waarvan je de CD’s nog kunt kopen. Deze zijn te koop bij Bol.com   

Bandbezetting: 

Aljoscha Rompe: zang 

Paul Landers*: gitaar, zang 

Christian ‘Flake’ Lorenz*: keyboard 

Christoph Zimmermann: drums 

Christoph Schneider*: drums 

Alexander Kriening: bass (als gastmuzikant) 

*: nu bij Rammstein   

Discografie:

Albums:

 
  • Heo Hoa Heo Hoa
  • Wir kriegen euch alle
  • Die Maske des roten Todes
 

   Boeken:

 
  • Mix mir Einen Drink

  Feeling B links:

Duits Interview met Ronald Galenza over het boek ‘Mix mir einen Drink’

”Die Anderen Bands’: Discografën van DDR bandsReacties zijn gesloten.