Stunts:

Rammstein staat bekend om hun heftige stageshows met veel vuurwerk en explosies. Hier volgt een korte bespreking van de verschillende stunt/effekten en bij welke songs je deze stunt kunt verwachten.

* Pyrotechnics:  
Brandende keyboard
 
Het keyboard is ingesmeerd met een pasta die makkelijk vlam vat.

Op het zelfde moment als dat er het “Whoo” geluid te horen is, vat ook het keyboard vlam. Dit “Whoo” geluid is een sample van Till die dit geluid zingt.

Song: ?? 

Brandende microfoon
 
Op het moment dat de gitaristen Paul en Richard de backing vocals zingen van “Asche Zu Asche“, vliegen ook hun microfoons in brand.

Dit word mogelijk gemaakt door de microfoons en standaards in een zilver folie te wikkelen en dit via een lange lont aan te steken. 

Brandende jas  
Meestal begint deze stunt als Till uit de vloer omhoog komt. Hij draagt dan een speciale vuur bestendige jas welke in brand staat.

Till draagt deze jas terwijl ze de song “Rammstein” spelen.

Tijdens de eerste concerten van Rammstein werd je jas nog op het podium aangestoken met de vlammenwerper. Maar omdat dit te gevaarlijk zou zijn doen ze het niet meer op deze manier. 

Vlammenwerper  
Paul, Richard en Oliver hebben vlammenwerpers aan hun gitaren bevestigd.
Hieruit komt dan onder hoge druk een brandende mix van petroleum en lucht uit.

Deze vlammenwerpers worden zoals hierboven al vermeld is niet meer gebruikt om de jas aan te steken tijdens de song “Rammstein” omdat er misschien andere dingen aangestoken konden worden

Song: ?? 

Footsparkler  
Tijdens “Weisses Fleisch” heeft Till onder beide voeten een aluminium buis geknupt. Om deze buizen af te laten gaan schopt hij een keer tegen een luidspreker en springt dan met die dingen op het podium. 
Vuurwerk (over publiek)  
Aan het begin van “Du Riechst so Gut” word er door de Firebow een raket afgeschoten over het publiek. Deze aan een dunne draad verbonden raket sproeit met vonken. 
Firebow  
Een met vuurwerk geladen boog word aangestoken door 1 van de leden van de band, waarna Till er vrolijk mee in het rond zwaait.

Song: ?? 

Vuurmasker
 
Deze masker worden gedragen tijdens de song “Feuer Frei“.
Hierbij blazen de leden van de band door een buis, waardoor het lijkt alsof er vuur uit hun monden komt. 
Flashpots (indoor)
 
Deze potten staan versprijd over (en naast) het podium. Tijdens diverse songs komen hier dan meters hoge vlammen uit.
1 van die songs waarbij dit gebeurd is “Feuer Frei“. Het gebeurd dan op het einde van de song als Till voor de laatste keer “Bang Bang” zingt. 
Flashpots (outdoor)
 
Ook bij buiten optredens maakt Rammstein gebruik van deze flashpotten, alleen zijn de potten die naast het podium staan dan een heel stuk krachtiger dan de potten die ze binnen gebruiken.

Bijvoorbeeld als Till tijdens de song “Benzin” dit stukje tekst zingt schieten er vlammen van minstens 20 meter hoog de lucht in. 

Drumsticks
 
Tijdens de song “Engel” gebruikt Christoph speciale drumsticks. Deze drumsticks zijn gevuld met dezelfde magnesium buizen als welke Till gebruikt voor de footsparklers. Er komt dan een regen aan vonken uit welke over het podium sproeien. 
Vuurwerk  
Till wil nog wel eens tijdens diverse songs met vuurwerk gaan gooien over het podium.

Song: ?? 

Smoking  
Bij een aantal songs komt er rook uit de kleding van Till. Hoe dit werkt is mij niet precies bekent.

Song: ?? 

Explosie  
Tijdens de song “Ich Will” lijkt het als of het drumstell explodeerd. 
Vuur mouw  
Tijdens “Du Riechst So Gut” komen er vlammen uit de mouwen van de gitaristen. 
CO2 kanon  
Tijdens de song “Keine Lust” word er regelmatig met CO2 kanonnen gespoten. Dit geeft meters hoge gaswolken boven het podium. 
Brandend hart  
Tijdens de song “Mein Herz Brennt” begint Till zijn hart ineens te branden. Hierna haalt hij het uit zijn borst en houd het omhoog. 
Brandende gitaar  
Als Richard tijdens de song “Adios” met zijn gitaar solo bezig is, begint de hals van zijn gitaar te branden.

Richard zwaait dan een tijdje rond met zijn gitaar totdat Till weer begint te zingen.

   
   
   
* Props:  
Bloed  
Tijdens de song “Sehnsucht” voert Till deze masochistische stunt uit. Till slaat zich dan met de microfoon op het hoofd, waardoor een zakje met bloed open scheurd. Hierdoor druipt het bloed over zijn hoofd. 
Maskers  
Regelmatig dragen meerdere leden van de band een masker op het podium. 

Song: ??

 

Laser bril  
Till heeft een laser pointer bevestigd aan zijn bril. Deze laser pointer richt hij dan op het publiek.

Song: ?? 

Zweep  
Tijdens de song “Bestrafe Mich” gebruikt Till een zweep.
Deze zogenaamde “kat -met-de-9-staarten” had vroeger altijd stukjes glas aan zich bevestigd en werd gebrukt om slaven te straffen. De zweep die Till gebruikt is gelukkig niet zo gevaarlijk. 
Dildo  
Dit is 1 van de beroemdste en meest bekritiseerde stunts van Rammstein, alleen omdat deze zo anders is dan de rest van de stunts.

Tijdens de song “Buck Dich” haalt Till dit ding uit zijn broek. Er zit een slang aan dit ding verbonden. En met de vloeistof die er
dan uitkomt besproeit Till dan het publiek en Flake. De vloeistof die er nu uit komt is een combinatie van “Pernod” (een franse likeur) en water. Andere combinaties werkten niet goed of hadden een vreemde geur. 

Crowd surfen  
Als Rammstein aan crowd surfen doet, dan doen ze het zeker in stijl.

Ze gebruiken dan tijdens de song “Seemann” een opblaasbare rubber boot, waarmee dan elke keer 1 van de bandleden een tochtje maakt over het publiek. 

   
* Overig:  
Flake’s Dance  
Dit is de meest gevaarlijke stunt die tijdens een concert van Rammstein word uitgevoerd. Flake, de keyboard speler, rent dan over het podium terwijl hij raar doet en gekke, vreemde bewegingen uithaald.

Song: ?? 

Laser beams  
Er hangen 6 UFO vormige discs boven het podium. Deze laten een laser bundel schijnen op de leden van de band of het publiek.

Song: ?? 

   

Nog Meer Stunts??

Rammstein heeft voor bijna elke song die ze spelen of gespeeld hebben tijdens hun concerten wel 1 of meerdere speciale vuurwerk effekten of andere items die ze gebruiken.

Het is mogelijk dat niet alle stunt/effekten hier vermeld zijn en ook niet bij welke song deze te zien zijn.

Als jullie meer weten over deze effekten, zoals welke song en welk effekt. En je heb daar een foto van die ik hier kan gebruiken. Laat het mij dan weten via de email of het gastenboek.Reacties zijn gesloten.