Kort verslag van het Tryout concert

Afgelopen maandag 8 april heeft Rammstein het tryout concert gespeeld voor aanvang van de komende tour. De band presenteerde hun nieuwe show bij Black Box Music in Berlijn voor zo’n 250 uitzinnige fans, vrienden en bekenden van de band.
Deze tryout was de laatste voorbereiding voor aanvang van de nieuwe tour, welke volgende week 14 april in Barcelona begint.

Hieronder volgt een korte samenvatting van de show en de setlist zoals deze gespeelt is.

Maandag 8 april, Black Box Music, Berlijn Pankow.
Na een korte S-bahn rit en verfrissend stukje wandelen kwamen we ruim voor 17:00uur aan bij de hallen van Black Box Music. Er stond op dat moment al een flink groepje fans te wachten. Aan alle talen te horen kwamen ze van over de hele wereld.
Tegen 17:00uur mochten alle aanwezige admins mee komen naar de ruimte welke na afloop van het tryout optreden als afterparty ruimte gebruikt zou gaan worden. Hier konden we gezellig met elkaar een praatje maken onder het genot van een drankje.
Tegen 18:00uur ging dan ook voor alle aanwezige fans de grote merchandise tent open, welke op de binnenplaats stond. Hier zou redelijk uniek spul te koop zijn voor lagere prijzen dan in de online shop.
Het was 18:40uur, wij de admins werd gevraagd of we ons naar de ingang van de zaal wilden begeven. We mochten namelijk als eerste naar binnen, nog voor de overige fans.
19:00uur mochten we eindelijk naar binnen en zoals gebruikelijk was ook dit keer de beveiliging weer zwaar, elk electronisch apparaat zoals mobieltje, camera of mp3-speler moest achtergelaten worden bij de garderobe.
Toen we hier doorheen waren stonden we vooraan bij het hek. Het eerste dat opviel was het grote zwarte gordijn dat voor het podium hing. Dit gebruikten ze de vorige keer niet.

Kort voor aanvang kwam er nog iemand naar voren, die meldde dat dit toch echt een “generalprobe” (tryout) was en dat je er niet vreemd van moest opkijken dat er nog wel iets fout kon gaan met het verloop van de show, de pyro etc. Ook zouden de pyro effekten minder heftig afgesteld staan dan gebruikelijk.
Tegen 20:30uur was dan eindelijk iedereen in de zaal en ging het licht uit.

De kleine BBM zaal vulde zich met rook en de gordijnen schoven langzaam open. Je zou er bijna spookachtig gevoel van krijgen, want je kon in de rook 5 schimmen ontwaren op het podium. Het intro van “Ich Tu Dir Weh” begint en Till zakt staand op 1 van die kruisvormige lichtbakken vanaf het plafond van de hal naar beneden tot het podium. Till draagt hierbij een pluche roze jas en heeft een “Porno” blonde coupe. Verder draagt Olli de zwarte lange jas met capuchon, heeft Paul zijn Reise Reise outfit weer afgestoft, draagt Flake het bekende glitterpak en dragen Schneider en Richard het kostuum van afgelopen MiG tour.
Veel lijkt er op het eerste gezicht niet veranderd te zijn aan het podium, maar er zijn wel weer enkele kleine gimmicks zoals de “penismicrofoon” van Till.
De 2e song die gespeeld word is Wollt Ihr Dat Bett In Flammen Sehen welke ook nu weer eindigd met een keyboard solo van Flake op het einde.

Na een paar songs zonder echte verrassingen of problemen, had Mein Teil helaas wel last van opstartproblemen. Maar dat werd allemaal goed gemaakt met de kleine & grote vlammenwerpers.
Hierna was in het donker te zien dat er een piano het podium opgereden werd. 2 rode spotlight beschenen Flake en Till, welke samen een geweldige “Mein Herz Brennt Piano Version” lieten horen.
Ondertussen zien we van achter op het podium een grote rood verlichtte “kist” omhoog getakeld worden, welke aan een grote kooi herinnert. Till en Flake gaan ondertussen steeds verder op in hun samenspel, welk uiteindelijk eindigd in een groots applaus van de aanwezige fans.
Tijdens het verdere verloop van het concert komt de genoemde kooi steeds weer terug en veranderd hierbij ook steeds van vorm om uiteindelijk te eindigen in een groots brandend logo (+).

Weer terug in de setlist is “Benzin” samen met de benzinepomp van de LIFAD tour. Hierna volgen nog “Du Riechst So Gut”, “Links 2 3 4” en “Du Hast”. Hierna volgt een volgend highlight als zowel Paul als Richard beide met een vlammenwerper gemonteerd aan hun gitaar terug het podium op komen. Ze beginnen met het intro van “Rammstein” welke ze tijdens de riffs begeleiden met vuurfonteinen welke over het podium schieten. Hierna gaat het direct verder met “Buck Dich”, waarbij Till en Flake hun dildoact dit keer uitvoeren op een schaarlift welke voor het podium staat en de 2 letterlijk naar grote hoogten brengt.
Till zorgt er ondertussen voor dat het publiek niet over verhit kan raken, door iedereen met dat ouzo-achtige goedje onder te spuiten.

Na “Ohne Dich” volgde er een korte pauze. Hierna werden nog de songs “Sonne”, “Ich Will” en “Pussy” gespeeld, waarbij Till dit keer niet zijn peniskanon kon gebruiken maar voor de verandering gewoon voor de hekken langs liep als teken dat dit tijdens de komende tour wel gaat gebeuren.

Na dit hoogtepunt kwam helaas gelijk een dieptepunt, namelijk de garderobe.
Er werd gelijk begonnen met het afbreken van het podium en de gasten moesten zo snel mogelijk de zaal verlaten door een smalle deuropening. Dat ging natuurlijk nooit lukken. Ongeveer 22:15uur was de show afgelopen en volgens mij pas 1uur later hadden we onze jassen. Hierna was het even lopen naar het S-bahn station en gelijk door naar mijn hotelkamer, waar ik moe maar voldaan in slaap viel.

Setlist:
1. Ich Tu Dir Weh
2. Wollt Ihr Das Bett In Flammen Sehen?
3. Keine Lust
4. Sehnsucht
5. Asche Zu Asche
6. Feuer Frei!
7. Wiener Blut
8. Mein Teil
9. MHB Piano
10. Benzin
11. Du Riechst So Gut
12. Links 2 3 4
13. Du Hast
14. Rammstein intro + Buck Dich
15. Ohne Dich
——-
16. Sonne
17. Ich Will
18. Pussy


2 reacties op Kort verslag van het Tryout concert

  1. Avatar Iver68
    Iver68 zegt:

    Goed verslag Meister: zo was het!!!! Toch jammer dat ik het verhaal niet aan kan vullen met foto’s 🙂

  2. Avatar Der Meister
    Der Meister zegt:

    Ja dat vind ik zelf ook erg jammer. Maar die foto’s komen snel genoeg, al is het dan wel bij een andere show.