Liebe Ist Fur Alle Da viert 1e verjaardag

16 Oktober 2009, was de grote dag voor alle Rammstein fans over de gehele wereld.
Na 5 lange jaren wachten kwam eindelijk weer een nieuwe Rammstein album uit.
Liebe Ist Fur Alle Da was dan ook wereldwijd een instant hit.
Dit kwam volgens de fans vooral doordat het album klonk als de oude Rammstein ten tijde van Herzeleid, Sehnsucht en Mutter.
De songs waren weer ouderwets hard en heftig, maar toch ook melodieus.

Zoals gebruikelijk bij bijna elke release van Rammstein was er ook over dit nieuwe Liebe Ist Fur Alle Da album genoeg doen geweest.
In Duitsland heeft het album daarom ook een tijd lang op de zogenaamde “Index” gestaan, waardoor het album niet verkocht mocht worden aan kinderen van 16 jaar of jonger.
Dit kwam door een foto uit het booklet en de tekst van de song “Ich Tu Dir Weh”.
Ook mocht Rammstein de song “Ich Tu Dir Weh” niet live spelen in Duitsland. Dit zorgde ervoor dat de act die bedacht is voor deze song gedaan werd bij een andere song.
Ook de eerste release van het album, de single “Pussy”, zorgde voor veel ophef wat kwam door de videoclip die voor deze single gemaakt was. Dit was namelijk een echte pornovideo.

Nu naar 1 jaar is alle ophef over het album in de media verdwenen en is het album ook in Duitsland weer zonder problemen te kopen voor de jeugd.

Maar wat vinden jullie, de Rammstein fans, na het album 52 weken lang hebben kunnen luisteren, van “Liebe Ist Fur Alle Da”?
Maakt het voor jullie nog steeds zo’n geweldige indruk als bij de release of is het voor jullie allemaal minder geworden met de beoordeling?


One Response to Liebe Ist Fur Alle Da viert 1e verjaardag

  1. Avatar DB Ries
    DB Ries says:

    Helaas ken ik Rammstein nog geen jaar dus kan ik niet hierover oordelen. Ik heb ze leren kennen door Guitar Hero 5 en moest meteen denken aan mijn jeugd, toen was ik helemaal weg van Kowalski (Schlagende Wetter). Affijn nu heb ik de cd’s Rosenrot, Herzeleid en Liebe ist für alle da en de dvd’s Lichtspielhaus en Völkerball. Elk album heeft een “eigen” sfeer en ik kan niet zeggen welke ik nu het mooiste vindt.